Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Monika825 (1426 niezalogowanych)
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
wiem jasta102 że kilka bramek to nawet czasami to im się nie zechce drukować giro, a tym bardziej raczej nikomu się nie zechce wysyłać do polski i grzebać gdzieś w poszukiwaniu np. focusa i twoich numerów rej. -- ale jak ktoś nabije sobie z 500-1000 nok to przecież wiadomo że tego nie puszczą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
jasta102 napisał:
Ciekawi mnie do ilu lat wstecz mogą łapać, bo 5 lat temu focusem na polskich tablicach wielokrotnie zgwałciłem te ich bramki i do tej pory cisza. ale pomału zaczynam się bać
Chyba trzy lata temu byla amnestia, i od tej pory wzieli sie ze to, wynajeli angielska firme windykacyjna i nie ma zmiluj sie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ta weź tropik przestań -- bo już będą ciebie ścigać za np.60 nok -- nie przesadzaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Piec lat temu to ja tez jezdzilam caly czas autopasem. Nawet mandat za parkowanie dostalam,dosyc duzy jak na tamte czasy i moja kieszen. Tez go nie zaplacilam oczywiscie, ale jakies 2 lata temu moj ojciec raz nie oplacil bramki i zamiast 20 koron musial pozniej wylozyc 160 zlotych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
powiatowy myśliciel napisał:
ta weź tropik przestań -- bo już będą ciebie ścigać za np.60 nok -- nie przesadzaj
Firma winykacyjna i tak zawsze ma swoja kase , bo oni sciagna te 60kr plus swoje koszty bo one sa te same dla sumy 60 czy 600 kr
W polsce chyba sie tym zajmuje jakas firma z Torunia albo z Bydgoszczy jesli sie nie myle i rachuneczek przychodzi do domu np. 60 kr.tj. ok 30 zl plus koszty firmy windykacyjnej plus CEPIK plus koszty wysylki.
No i co nie oplaca sie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
moi rodzice byli u mnie 2 lata temu przez tydzien.nawet staralismy sie spisywac kiedy przejezdzali przez bramki.pytalam sie na
Esso czy mozna to placic od razu ale nie bardzo wiedzieli co z tym zrobic.wiec nie placilismy i do tej pory nic nie przyszlo.ale to byl tylko tydzien, wiec tak jak ktos juz napisal ze jak jest malo do zaplaty to nie chce im sie szukac bo to by sie nie oplacalo,ale jak jest wiecej to szukaja.no i raczej nie ma wyjscia,trzeba zaplacic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty
Początkujący
masz obowiązek zapłacić do 14 dni po przejechaniu bramki. Jesli tego nie zrobiłes to masz co masz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
yzia napisał:
moi rodzice byli u mnie 2 lata temu przez tydzien.nawet staralismy sie spisywac kiedy przejezdzali przez bramki.pytalam sie na
Esso czy mozna to placic od razu ale nie bardzo wiedzieli co z tym zrobic.wiec nie placilismy i do tej pory nic nie przyszlo.ale to byl tylko tydzien, wiec tak jak ktos juz napisal ze jak jest malo do zaplaty to nie chce im sie szukac bo to by sie nie oplacalo,ale jak jest wiecej to szukaja.no i raczej nie ma wyjscia,trzeba zaplacic.

No to widocznie mieliscie szczescie, moze inaczej jest z bramkami za wjazd do miasta.
Ja zaplacilem cztery lata temu 3 x 20 na trasie ze Szwecji do Oslo i przyszlo mi 60 kr po przeliczeniu na aktualny kurs plus koszty.
No i piekna fotka zderzaka mojej madzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
tropik napisał:
yzia napisał:

No to widocznie mieliscie szczescie, moze inaczej jest z bramkami za wjazd do miasta.
Ja zaplacilem cztery lata temu 3 x 20 na trasie ze Szwecji do Oslo i przyszlo mi 60 kr po przeliczeniu na aktualny kurs plus koszty.

placilismy tylko te gdzie dalo sie zaplacic monetami.a jak zaplacic te automatyczne?czeka sie na giro.a jak nie przyslali to jak zaplacic.wiec najpierw powiinni przyslac giro a jak nie zaplacone to wtedy kare.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
yzia napisał:
tropik napisał:
yzia napisał:

placilismy tylko te gdzie dalo sie zaplacic monetami.a jak zaplacic te automatyczne?czeka sie na giro.a jak nie przyslali to jak zaplacic.wiec najpierw powiinni przyslac giro a jak nie zaplacone to wtedy kare.

No ale byliscie na polskich blachach, tak?
Na norweskich to Ci przysla giro , a polskie numery zeby zidentyfikowac potrzebna jest baza danych CEPIK a za to sie placi.
Dlatego lepiej jest wykupic sobie czipa i sw.spokoj.chyba teraz kaucja 150 kr i niczym sie nie martwisz.i zawsze mozesz przelozyc na inny samochod.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok